Подальша підтримка України з боку МВФ залежить від успіхів уряду в боротьбі з корупцією  / REUTERS

Прийняття в Україні пенсійної реформи, яка відповідає цілям програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, що включає скорочення дефіциту Пенсійного фонду, критично важливо для четвертого перегляду програми та виділення Україні п'ятого траншу.

Читайте такожМіністр фінансів назвав ключову умову для отримання Україною наступного траншу МВФ

Про це заявив заступник голови департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей на брифінгу у Вашингтоні.

Відео дня

"Ми знаходимося в тісному контакті з владою з приводу пенсійної реформи. Її імплементація є критично важливою умовою четвертого перегляду програми МВФ і України. Ми закликаємо владу і парламент забезпечити відповідність прийнятого пенсійного закону цілям реформи, які були опрацьовані з МВФ та Світовим банком", - сказав Мюррей.

За словами представника МВФ, Фонд готовий в разі необхідності співпрацювати з українською владою для оцінки відповідності законопроекту про пенсійну реформу цілям програми.

"Ми й зараз готові тісно співпрацювати з владою за будь-яким можливим ревізій законопроекту, які можуть знадобитися для відповідності цілям реформи", - підкреслив Мюррей.

Як повідомляв УНІАН, МВФ схвалив чотирирічну програму кредитування економіки України EFF на 17,5 мільярда доларів в березні 2015 року. В рамках цієї програми наша країна отримала від Фонду чотири кредитні транші на загальну суму 8,7 мільярда доларів.

Згідно із заявою директора з комунікацій МВФ Джеррі Райс на традиційному брифінгу у Вашингтоні 15 вересня, Україна для завершення четвертого перегляду програми співпраці і отримання п'ятого траншу Міжнародного валютного фонду має затвердити пенсійну реформу, прискорити приватизацію та показати реальні результати в боротьбі з корупцією.

Чергова місія МВФ очікувалася в Києві у другій половині вересня, проте поки офіційного підтвердження Фонду на цей рахунок не було.