Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада розгляне призначення нового голови Національного банку після того, як його кандидатуру схвалить профільний комітет, і він пройде співбесіду з усіма фракціями парламенту.

Читайте такожДиректор-розпорядник МВФ вітає майбутнє призначення нового голови Нацбанку України

Про це в ході брифінгу заявив голова парламенту Андрій Парубій.

Відео дня

Він зазначив, що є подання президента на голову НБУ і тепер необхідно схвалення кандидатури профільним парламентським комітетом.

«Я прогнозую, що рішення комітету може бути цього тижня. Але сама постановка питання на порядок денний залежатиме від того, коли буде комітет і співбесіда з усіма фракціями парламенту», - сказав він.

"Планую цього місяця, якщо не цього тижня, то на наступному пленарному. Планую не затягувати з цим питанням і невідкладно поставити його на розгляд Верховної Ради України", - додав Парубій.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 18 січня запропонував звільнити з посади голови Національного банку Валерію Гонтареву, яка подала главі держави прохання про відставку, і призначити на її місце Якова Смолія, який нині виконує обов'язки голови НБУ.

Голова НБУ Валерія Гонтарева після трирічного перебування на посаді подала президентові прохання про відставку з 10 травня 2017 року і пішла у тривалу відпустку.

З 11 травня 2017 року обов'язки голови НБУ виконує перший заступник голови Нацбанку Яків Смолій.