Рада міністрів із загальних справ ЄС на своєму засіданні 31 січня проведе перше обговорення нової стратегії для Дунайського регіону.

Про це власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі повідомило джерело в угорському президентстві в ЄС.

Дипломат зазначив, що проект стратегії буде представлено Єврокомісією. При цьому, проект, за його словами, спрямовано на розвиток економічного потенціалу Дунайського регіону й покращення екологічної ситуації.

Відео дня

Представник угорського президентства підкреслив, що проект стратегії міститиме конкретний План дій у чотирьох напрямках: посилення зв`язків придунайських регіонів, захист навколишнього середовища, розвиток добробуту та підсилення Дунайського регіону (збільшення інституційних здібностей і співпраці для сприяння безпеці та боротьбі з організованою злочинністю).

Дипломат заявив, що хоча стратегія й не передбачає додаткового фінансування, проте очікується, що наявні на сьогодні в бюджеті ЄС 100 млрд. євро буде використано більш ефективно й скоординовано.

При цьому, за його словами, стратегія не є виключно внутрішньоєвропейським документом, але передбачає участь 6 країн, що не є членами ЄС. Серед них – 4 країни Західних Балкан, а також Молдова та Україна.

«Ваша країна буде повністю асоційована, буде учасницею проекту”, - сказав дипломат.

Він зазначив також, що Рада ЄС планує прийняти висновки щодо Дунайської стратегії в середині квітня, а її затвердження передбачено в червні на засіданні Європейської Ради.