Україна планує виконати зобов`язання перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) до середини липня.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив 31 травня  журналістам перший віце-прем`єр-міністр України Андрій КЛЮЄВ, коментуючи інформацію про заморожування Європейським Союзом надання Україні макрофінансової допомоги через невиконання українським урядом зобов`язань перед МВФ.

«Все, що стосується співпраці з МВФ: ми як співпрацювали, так і далі маємо намір співпрацювати. І теми, які стоять у нас по співпраці з валютним фондом, сподіваюся, що ми в найближчі місяці, максимум – до середини липня, ці маяки виконаємо», - сказав А.КЛЮЄВ.

Відео дня

Інших деталей він при цьому не назвав.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня високопоставлений дипломат ЄС заявив УНІАН про намір ЄС заморозити надання Україні макрофінансової допомоги через проблеми у стосунках з МВФ. Дипломат зазначив, що уряд не зміг виконати зобов`язань перед фондом, зокрема, це стосується проведення пенсійної реформи і підвищення цін на газ для населення.

29 червня 2010 року Рада міністрів ЄС схвалила надання Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги. Гроші планувалося надати у вигляді кредиту на 15 років.

Крім того, це рішення передбачало надання Україні ще 110 млн євро допомоги із виділених у 2002 році, але невикористаних 200 млн євро.