Економічне зростання України у 2013 році, за відсутності коригування економічної політики, становитиме до 1% при значному дефіциті рахунку поточних операцій, що залишить Україну вразливою у разі негативного розвитку подій.

Про це заявив глава місії Міжнародного валютного фонду, яка завершила свою роботу в Україні, Крістофер Джарвіс. Текст заяви має агентство УНІАН.

"Перед Україною стоять серйозні виклики. У другій половині 2012 року в результаті погіршення умов торгівлі та невизначеності на світових фінансових ринках економічна активність різко загальмувалася. Крім того, у 2012 році різко зріс дефіцит рахунку поточних операцій і погіршився баланс фіскальних рахунків. Великий обсяг дотацій на газ і опалення для населення продовжує тиснути на бюджет України і її платіжний баланс. За відсутності коригування економічної політики, наш прогноз на 2013 рік передбачає темпи економічного зростання на рівні до 1% і великий дефіцит рахунку поточних операцій, що залишить Україну вразливою в разі негативного розвитку подій», - цитує представництво МВФ заяву К.Джарвіса.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН,місія Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Україні з 29 січня, завершила переговори з представниками органів влади в Україні і продовжить вивчати питання про можливість надання Україні кредиту.

12 лютого з представниками місії зустрівся прем'єр-міністр України Микола Азаров. Під час зустрічі сторони відзначили прогрес у переговорному процесі.