Бізнес закликає журналістів висвітлити спробу 'віджати' коштовну нерухомість людьми Порошенка

4 вересня 2023 року довірені особи колишнього Президента Петра Порошенка, через компанію ТОВ "СТРАТЕДЖІК ІНВЕСТМЕНТ ХОЛДИНГ", яка зареєстрована на віце-президента корпорації "Рошен" Сергія Зайцева, планують провести рейдерське захоплення офісної будівлі у центрі Києва.

А саме: через скликання загальних зборів акціонерів ТОВ "Підприємство "Київ", яке управляє офісами, вони незаконно хочуть замінити директора і його заступника. Таким чином рейдери планують отримати контроль над будівлею вартістю в понад 100 млн. доларів.

Варто зазначити, що статутом підприємства "Київ" передбачено, що будь-які рішення приймаються загальними зборами учасників Підприємства, якщо за нього проголосують Учасники, які в сукупності володіють не менше як 80% загальної кількості голосів усіх учасників Товариства (крім рішень, за якими необхідне одностайне голосування відповідно до положень Закону). ТОВ "СТРАТЕДЖІК ІНВЕСТМЕНТ ХОЛДИНГ" володіє лише часткою в розмірі 56,28%. При цьому воно набуло вказану частку на безоплатній основі, в протиправний спосіб з порушенням норм чинного законодавства та положень Статуту Підприємства (зокрема, щодо порушення першочергового права інших учасників на набуття частки, неповідомлення інших учасників тощо). Відповідно прав і повноважень на скликання зборів та зміну керівництва вони не мають.

Відео дня

Важливо. Останні роки офісні приміщення тут орендував столичний осередок партії Петра Порошенка – "Європейська солідарність". І з 2019 року вони не оплачували орендної плати. Нині тривають суди, і вже є рішення про стягнення на користь Підприємства з "ЄС" майже 26 млн. гривень боргу. Європейська Солідарність судові рішення ігнорує. Натомість, ми бачимо абсолютно чіткі кроки до того, що вони готуються "віджати" будівлю на користь фірми Сергія Зайцева - друга і партнера Порошенка.

Маємо інформацію, що представники Зайцева готові будь-яким способом провести збори, оформити протиправний протокол та на його основі провести незаконну державну реєстрацію зміни складу Дирекції Підприємства. В результаті отримати повний контроль над активом і списати борги партії "ЄС".

Ми, законні учасники Підприємства, які володіють 42% голосів не голосуватимемо за зміну керівництва, а у разі проведення незаконної реєстраційної дії, будемо скаржитися до Міністерства юстиції України та правоохоронних органів. Ми сподіваємося, що рейдерство в Україні - зникне. Особливо під час повномасштабної війни, коли кожен день на фронті наші герої виборють нам право жити у європейській країні де діє верховенство права і Закони.

Увага! Журналістів, які бажають розібратися у ситуації і допомогти запобігти рейдерству з боку вищевказаних осіб, запрошуємо 4 вересня 2023 року на 11.00 за адресою: Київ, вул. вул. Лаврська, 16, адміністративна будівля, літ. "А", перший поверх, офіс № 1 (вхід з центральної прохідної). Телефон для реєстрації: (067) 102-15-37

Прес-служба ТОВ "Підприємство "Київ"