false

На IT-ринку України спостерігається кадровий дефіцит, а середня зарплата фахівця в цій сфері становить 3 тисячі доларів.

Про це під час виступу на BigMoney Форум заявити експерт фінтех-ринку, власниця міжнародної платіжної системи LEO і акціонер банку IBox Альона Шевцова.

"В IT-компаніях спостерігається величезний кадровий голод і завищені оклади праці. Ви не знайдете в Києві фахівця IT із зарплатою в тисячу доларів - в середньому три, плюс обов'язкова страховка, п'ятнична піца і шикарний новорічний корпоратив. Наприклад, у нас в IBox фонд оплати праці айтішників – удвічі вищий, ніж всіх інших співробітників банку разом узятих. Але ми цих IT-фахівців плекаємо, оберігаємо і робимо все можливе, щоб вони були з нами і переживали кожною клітинкою за спільну справу", - розповіла Альона Шевцова.

Відео дня

На її думку, інвестувати в персонал, його розвиток і благополуччя – це далекоглядна бізнес-стратегія, яка приносить свої дивіденди. 

"Коли ви вирішуєте, у що вкладатися, то краще інвестуйте не в ремонти, а в співробітників. Купуйте їм страховки, переживайте за їхніх дітей. Наприклад, співробітникам платіжної системи LEO, яка є четвертою в країні за кількістю транзакцій і доходу, ми оплачуємо пологи. Тому що розуміємо, як це важливо. Бережіть ваших людей, які поруч з вами. Головний ресурс - людський. Вкладайте у людей, а не в антураж", - порадила Альона Шевцова.

Фінтех-фахівець підкреслила, що неможливо бути успішним підприємцем, якщо не інвестувати у власну освіту і саморозвиток.

"Будьте голодними до освіти за своїм профілем. Читайте, в тому числі, на іноземних сайтах. Порівнюйте показники нашої країни зі статистикою за кордоном. Ставте питання, чому цифри відрізняються, що роблять СЕО за кордоном, кого вони беруть на роботу, кого не беруть і чому. Вивчайте світові тренди. Один з найсучасніших трендів - це метавсесвіт, і багато адекватних бізнесменів займаються саме цим", - підсумувала Альона Шевцова.

Нагадаємо, Альона Шевцова - український підприємець, засновник і CEO групи fintech-компаній LeoGaming, міжнародної платіжної системи LEO і акціонер банку IBox. Входить до числа 50 найвпливовіших особистостей українського FinTech і 25 найефективніших CEO фінансового ринку. У червні 2021 року наглядову раду компанії LEO очолив третій президент України Віктор Ющенко.