На аукціон виставлять пул активів п'яти неплатоспроможних банків / фото bank.gov.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб України виставить на продаж 4 червня пул активів п'яти неплатоспроможних банків - "ВТБ Банку", банку "Фінанси та Кредит", "Діамантбанку", "Фідобанку" та банку "Траст".

Читайте такожБанківський сектор збільшив прибуток майже на 24%

Як повідомили в прес-службі фонду, торги пройдуть на майданчику "Дебтекс Україна" (DebtX) за голландською моделлю аукціону, а стартова ціна пулу становить 458,4 млн грн.

Відео дня

Зокрема, до складу пулу увійшли 220 прав вимоги та інших майнових прав за кредитними договорами, а також дебіторська заборгованість.

Згідно з повідомленням, середня прострочка за кредитами становить 8 років, загальна заборгованість за договорами - 11,02 млрд грн.

"За більшістю з кредитів тривають судові справи, за 50 кредитними договорами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 15 - кримінальні справи. 34 позичальники зареєстровані в зоні проведення ООС, на непідконтрольній території", - сказано в повідомленні.

У забезпеченні за кредитами - комерційна нерухомість у низці областей України, а також житлова нерухомість, земельні ділянки, майнові права, транспорт і фінансова порука.

Зазначається, що до складу пулу увійшли активи, які раніше виставлялись на торги, але не були викуплені.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір у другій половині травня повторно виставити на торги пули активів двох неплатоспроможних банків - "Дельта Банку" та банку "Надра".

Довідка УНІАН. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб створений у 1999 році та є державною спеціалізованою установою, яка виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів та виведення неплатоспроможних банків із ринку.

З жовтня 2012 року в Україні розмір гарантованої суми вкладів встановлено на рівні 200 тис. грн.