Ліквідація цих банків тривала з 2015 року / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив ліквідацію "Профін Банку" і "Укрбізнесбанку".

Читайте такожЛіквідацію "Укрінбанку" продовжили ще на рік

Як повідомляється на сайті фонду, 21 і 23 квітня державний реєстратор вніс до держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій запис про ліквідацію "Профін Банку" і "Укрбізнесбанку" відповідно.

Відео дня

У зв'язку з цим Фонд гарантування завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам банків даних.

Згідно з повідомленням, в рамках виплати гарантованого відшкодування фонд виплатив вкладникам "Профін Банку" 36,7 мільйона гривень, що становить 94,5% від загальної гарантованої суми.

Своєю чергою вкладникам "Укрбізнесбанку" фонд виплатив 80,5 мільйона гривень, що становить 77,6% від загальної гарантованої суми.

Як повідомляв УНІАН, тимчасова адміністрація фонду розпочала роботу в "Профін Банк" з 20 січня 2015 року на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.

"Банк професійного фінансування" (раніше - "Ікар-Банк", р. Донецьк) працює на ринку України з 1989 року і входив до групи невеликих фінустанов.

Фонд гарантування вкладів почав процедуру ліквідації "Укрбізнесбанку" 23 квітня 2015 року, а з 26 грудня 2014 року в банку працювала тимчасова адміністрація.

"Укрбізнесбанк" (р. Донецьк) зареєстрований Національним банком України у травні 1993 року. 99,4% банку належало компанії "Універсал-Л".

Головою правління банку з 2003 по 2010 рік був екс-голова Національного банку, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов. У ЗМІ банк називали підконтрольним синові екс-президента України Віктора Януковича Олександру Януковичу.