Українські стартапи продовжують користуватися успіхом в інвесторів / REUTERS

За минулі півроку українські стартапи залучили понад 540 мільйонів доларів інвестицій.

Читайте такожЗеленський подписал закон про Залучення інвестіцій

Про це повідомляє НВ.

Відео дня

"Тренд технологічного зростання цілком укладається в глобальний порядок денний hi-tech-галузі. Так, профільний біржовий індекс Nasdaq не тільки повністю відновився після кризи, але і піднявся на нові висоти: якщо в березні, на піку пандемії коронавірусу, його значення становило 6,860 одиниць, то зараз - 11,939 ", - йдеться в повідомленні.

Стан ринку інвестицій зараз

Відзначається, що криза трохи пригальмувала інвестактівність на ринку венчурного капіталу, і частина фондів призупинила розгляд нових проектів.

"Якщо не брати до уваги успіх Revolut (залучив рекордні $ 80 мільйонів інвестицій), загальний обсяг інвестицій в стартапи в Україні за перше півріччя знизився в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року", - підкреслює видання.

Як інвестували раніше

При цьому варто зазначити, що минулого року суми інвестицій були дійсно рекордними: за даними Української асоціації венчурного і приватного капіталу, вітчизняні стартапи зібрали до 510 мільйонів доларів, додавши 50%.

"Але є ще чотири місяці 2020 року, щоб надолужити згаяне, й нинішні темпи інвестицій дають для цього надію", - резюмує видання.

Повний текст інтерв'ю читайте у свіжому (32) номері журналу НВ за 3 вересня 2020

Що цьому передувало