Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України ПриватБанк" з 1 липня 2020 року відкриває кредитування в рамках державної програми "Доступне житло під 10%".

Читайте такожЗеленський хоче "дотиснути" банки до кредитів для населення під 5-6%

Як повідомила прес-служба банку, така програма дозволить українцям поліпшити житлові умови на пільгових умовах - відсоткова ставка по кредитах на доступне житло складе 9,99% річних.

Відео дня

Зазначається, що доступну іпотеку можна буде отримати в "Приватбанку" на термін до 20 років, а перший внесок позичальника складе від 30% вартості житла. В рамках пільгової програми українці зможуть придбати житло на вторинному ринку, так і квартири в новобудовах, введених в експлуатацію. Крім того, клієнтам банку буде доступна можливість придбання в кредит житла за більш доступними, ніж на ринку, цінами, що пропонується банком.

"За попередніми підрахунками фахівців "Приватбанку", вже з початку впровадження державної програми "Доступне житло під 10%" пільговими умовами кредитування зможуть скористатися понад 300 тисяч українців", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України розраховує на пожвавлення попиту українців на об'єкти житлової нерухомості шляхом розвитку іпотечного кредитування, ставки за яким до кінця року будуть істотно знижені.

За інформацією Конфедерації будівельників України, у 2019 році в нашій країні було підписано лише 13,5 тисячі угод іпотечного кредитування житлової нерухомості, що становить 3-4% від угод на ринку житлової нерухомості.

У Конфедерації прогнозують, що зниження ставки за іпотечними кредитами в Україні вдвічі - до 9-10% річних - дозволить збільшити обсяги будівельних робіт у країні на 30-40%.