НБУ 21 липня підвищив офіційний курс гривні на 25% - до 36,57 грн/дол / фото УНІАН, Максим Поліщук

Економічні експерти сумніваються, що фінансова допомога у розмірі 8 мільярдів доларів в рамках ленд-лізу дозволить значно стабілізувати курс гривні.

Свою думку з цього приводу висловив експерт Олександр Охріменко, передає "Телеграф".

Він зазначив, що навряд чи всі 8 мільярдів Україна отримає у вересні. Швидше за все, валюта буде надходити поступово до кінця року. Також експерт припустив, що гроші будуть цільові, їх направлять на конкретні кроки.

Відео дня

"На валютному ринку склалася рівновага, що дозволяє утримувати долар в межах 40,5-41 гривень. І це добре. Значить, гравці задоволені ситуацією і не хочуть її міняти", – заявив він.

"Сприятливі і зовнішні чинники-впав імпорт, що разом зі слабким, але наростаючим агроекспортом дозволяє тримати баланс попиту-пропозиції на долар. Готівковий ринок також не поспішає рости, він буде швидше реагувати на ситуацію на фронті, але поки особливих передумов для цього – немає". – додав Охріменко.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, - раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

НБУ 21 липня підвищив офіційний курс гривні на 25% - до 36,57 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: