Банкір пояснив, чого чекати українцям від курсу валют в найближчий тиждень / фото УНІАН

Значних змін в курсах валют наступного тижня не очікується. Долар буде знаходиться в межах 40-41 гривень.

"Інерція ринку" і поточна ситуація підводять до прогнозу: протягом наступного тижня глобальних змін з курсом валют не відбудеться. Таким чином, з 30 січня по 5 лютого курс готівкового долара перебуватиме у вже звичних межах 40-41 грн/Долар", - розповів директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко в коментарі виданню"Обозреватель".

За його словами, рівновага на валютному ринку буде супроводжуватися короткочасними коливаннями в межах 0,5 гривні. При цьому експерт уточнив, що головним завданням найближчим часом стане утримання економічної стабільності, а головним викликом залишається війна.

Відео дня

"Врахувати всі обставини, які можуть вплинути на валютний ринок, зараз досить складно. Адже йде війна, кожен день країна знаходиться під значним тиском. Ризик ракетних атак і їх наслідки прямо і побічно впливають на всі сфери життя. Тому в найближчі тижні і місяці утримання економічної стабільності стане одним з важливих завдань", – підсумував банкір.

Курс валют в Україні - що відомо

Директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко раніше повідомив, що курс долара в Україні в період з 23 до 30 січня коливатиметься в межах 40-41 грн/дол. При цьому він не виключив, що стабільність курсу може зберегтися і в лютому, проте багато чого буде залежати від перебігу військових дій.

Станом на 29 січня курс готівкового долара в "ПриватБанку" складає 40,30 грн за Долар, а курс ЄВРО до гривні - 43,45 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини: