Кабмін хоче витратити компенсації українцям при локдауні 15 мільярдів гріиень / REUTERS

Кабінет Міністрів оцінив витрати на виплату одноразової допомоги в розмірі 8 тисяч гривень українцям, які не зможуть працювати в разі введення локдауну, в 15 мільярдів гривень.

Читайте такожУ Львові відмовилися запроваджувати локдаун на свята

Про це представники Кабміну передає під час засідання Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, повідомляє прес-служба комітету.

Відео дня

"Представники Кабінету Міністрів України повідомили, що допомога може стосуватися до 2 мільйонів громадян, що передбачає витрати в сумі близько 15 мільярдів гривень. Кошти передбачені у Фонді боротьби з Covid-19", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти відповідний президентський законопроект про допомогу українцям на період локдауну.

"Матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень отримає найманий працівник тих суб'єктів господарювання, діяльність яких відповідно до рішення уряду буде обмежена через введення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби. Суб'єкти господарювання, які зупиняться через посилення карантину, також отримають одноразові компенсації",- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одноразову допомогу отримають офіційно працевлаштовані громадяни, за яких роботодавці сплатили єдиний соціальний внесок у третьому кварталі 2020 року.

Виплати здійснюватимуться за допомогою державного онлайн-сервісу "Дія" за заявками громадян.

Що цьому передувало

  • 26 листопада президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України COVID-19.
  • У проекті закону вказана сума допомоги в 8 тисяч гривень для ФОПів і кожного найманого працівника. Підприємствам, чия діяльність забороняється на час карантину, компенсуватиметься сплата ЄСВ.