Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації працює над законопроектом щодо внесення змін у Податковий кодекс, які необхідні для легалізації ринку віртуальних активів.

Про це повідомляє прес-служба міністерства у Telegram-каналі.

"У Верховній Раді зареєстровано проект закону №3637 "Про віртуальні активи", який розроблений Мінцифри, депутатським об'єднанням "Блокчейн Україна"... Але якщо після прийняття профільного закону №3637 не внести зміни до Податкового кодексу, це призведе не до відкриття ринку, а до полювання на індустрію з різними трактуваннями податкових зобов'язань. Тому Мінцифри разом з блокчейн-спільнотою вже розробляє законопроект, який дозволить ці зміни внести", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБіткойн пережив своє третє "споловинення"

Відзначається, що міністерство підписало меморандум з Асоціацією "Блокчейн Україна", згідно з яким вона приєднається до роботи над документом.

Меморандум передбачає співпрацю щодо: узгодження з міжнародними стандартами та рекомендаціями щодо запобігання відмиванню коштів та фінансуванню тероризму щодо віртуальних активів; розробки державної стратегії стимулювання розвитку сфери та створення інвестиційних умов для ведення бізнесу в Україні; створення концепції та умов прозорості державних процедур та розвитку інструментів громадського моніторингу; створення концепції впровадження технології блокчейн в роботу державних реєстрів та інститутів України.

"Крім того, саме співпраця з БАУ стане ключовим чинником у формуванні ринку віртуальних активів. А це ще раз доводить, що правове поле для ринку віртуальних активів не нав'язується державою, а створюється з урахуванням побажань бізнесу", - підкреслили в Мінцифри.

Довідка УНІАН. Майнінг - комп'ютерний обчислювальний процес, який дозволяє емітувати криптовалюти. Майнінг являє собою процес запису транзакцій з біткойнами (або іншими криптовалютами) до блокчейну, загальнодоступної бази даних за всіма операціями, яка відповідає за підтвердження транзакції.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2018 року урядовий комітет підтримав рішення доповнити Класифікатор видів економічної діяльності (КВЕД) пунктом про майнинг.

У листопаді 2019 року у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, яким пропонувалося легалізувати криптовалюту.