Ілюстрація REUTERS

Національний банк України переглянув прогноз переказів від трудових мігрантів у 2020 році в сторону зменшення на 2,5 млрд дол. – до 10 млрд дол. Про це повідомила прес-служба НБУ з посиланням на щоквартальний інфляційний звіт регулятора.

Читайте такожЗаробітчани переказали в Україну майже $16 мільярдів - Світовий банк

Зазначається, що, за експертними оцінками, протягом карантину в Україну повернулися близько 10% працівників, а ще 10%, які планували виїзд на сезонні роботи у другому кварталі, залишаться в Україні. Водночас доходи працівників, які залишилися за кордоном, знизяться внаслідок охолодження економік цих країн.

Відео дня

«Враховуючи це, Національний банк переглянув прогноз обсягу переказів трудових мігрантів в Україну з 12,5 до 10 млрд дол. США. Цей прогноз ґрунтується на припущенні про скасування більшості карантинних заходів до кінця другого кварталу 2020 року», - йдеться в повідомленні.

При цьому в НБУ очікують, що падіння обсягів переказів від заробітчан буде більш ніж компенсовано зниженням витрат українців на подорожі.

Як повідомляв УНІАН, у березні НБУ очікував скорочення надходжень в Україну від заробітчан через епідемію коронавірусу від 500 млн до 1 млрд дол.