Законопроект підтримали 252 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Верховна Рада схвалила проект закону про віднесення збору з одноразового добровільного декларування до доходів загального фонду державного бюджету.

За прийняття в першому читанні законопроекту №5154 "Про внесення зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України у зв'язку з внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів і підвищення податкової культури громадян шляхом введення добровільного декларування фізичними особами належних їм активів і сплати одноразового збору до бюджету" проголосували 252 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Читайте такожРада ухвалила закон про добровільне одноразове декларування

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою до документа, у зв'язку з прийняттям закону, яким пропонується провести кампанію по добровільному однократному декларуванню активів фізосіб з наданням державних гарантій в частині звільнення від адміністративної та кримінальної відповідальності за несплату податків і зборів з доходів, які стали джерелом походження таких активів, виникла необхідність врегулювання в бюджетному законодавстві порядку зарахування збору за таке декларування до бюджету.

"Проектом закону України передбачається встановити, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, який сплачується відповідно до п. 9-4 "Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб" розділу XX Податкового кодексу України, відноситься до доходів загального фонду державного бюджету України", - сказано в пояснювальній записці.

Закон

15 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб.

Підготовка законопроекту

Раніше президент Володимир Зеленський звернувся до уряду з пропозицією розробити та внести до парламенту законопроект про одноразове декларування, який повинен був бути підготовлений у співпраці з експертами, бізнесом і Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.