Українцям стали частіше пропонувати роботу за кордоном / REUTERS

Кількість розміщених на міжнародному сайті пошуку роботи Jooble пропозицій роботи за кордоном для українців наприкінці жовтня в порівнянні з кінцем вересня зросла на 21% - до 9384 c 7756 вакансій.

Читайте такожУ податковій службі порахували, скільки українців працюють офіційно

Про це передає прес-служба платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot на своєму сайті.

Відео дня

Згідно з повідомленням, лідером за кількістю відкритих вакансій є Польща. Роботодавці цієї країни шукають, в першу чергу, пакувальників, мулярів, покрівельників, різноробів та водіїв.

Серед лідерів також Німеччина (шукає доглядальниць, штукатурів та медсестер) і Чехія (шукає будівельників, сантехніків та різноробочих).

Що цьому передувало

  • Згідно з опитуванням, проведеним веб-порталом про IT-галузь України DOU, близько 52,6% українських IT-фахівців готуються або думають про трудову міграцію в інші країни, і тільки 8% точно не планують виїжджати.
  • Грошові перекази трудових мігрантів до України у січні-серпні 2020 року склали 7,168 мільярда доларів, що на 6,4% менше показника за аналогічний період минулого року (7,661 мільярда доларів).
  • НБУ очікує скорочення у 2020 році переказів в Україну від трудових мігрантів через коронавірус на 0,5-1 мільярда доларів.
  • Світовий банк прогнозує у 2020 році найбільше за останні роки скорочення обсягів міжнародних грошових переказів від трудових мігрантів – приблизно на 20%, що пов'язано з економічною кризою, викликаною пандемією коронавірусу.

Довідка УНІАН

  • Jooble - один з найбільших сервісів з пошуку роботи, який входить до п'ятірки найбільш відвідуваних у світі сайтів з працевлаштування за даними Similar Web.