4,7 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті / фото REUTERS

Станом на 8 квітня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить майже 72 млн грн.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

В цілому Національний банк вже перерахував на потреби військових майже 14,7 млрд грн. Зокрема, понад 4,7 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті.

Відео дня

Залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить 320,5 млн грн, близько половини коштів надійшло з-за кордону в іноземній валюті.

Крім того, Мінсоцполітики, що є одержувачем і розпорядником цих коштів, вже перерахувало з нього понад 76,5 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії РФ.

Допомогти ЗСУ можна перейшовши за цим посиланням.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • На спеціальному рахунку, який Національний банк України відкрив для підтримки Збройних Сил України, станом на 18 березня залишалося близько 26 млн грн.
  • Станом на 22 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становив майже 51 млн грн.
  • Станом на 31 березня залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становив близько 536 млн грн.