Експерти дали прогноз щодо курсу на тиждень / фото УНІАН

Гривня в найближчий тиждень збереже свої позиції щодо долара: курс продажу не опуститься нижче 26 грн/долар, а купівля може подолати даний рубіж.

Про це пише "Сьогодні" з посиланням на прогноз експертів.

На думку керівника відділу аналітики ГК Forex club Андрія Шевчишина, найближчим часом вітчизняна валюта залишиться незмінною, діапазон - 26,05-26,15 грн/долар.

Відео дня

"Стежимо за енерготрейдерами, вони можуть вийти з купівлею валюти для імпорту енергоносіїв. Можливо, що спекулянти при цьому знову спробують розгойдати тонкий ринок. Подальше зміцнення гривні до 26 грн/долар і нижче буде стримувати Нацбанк", - пояснює експерт.

Своєю чергою аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак каже: причин для ослаблення гривні немає, тому курс долара буде знижуватися і надалі.

Читайте такожБаланс тижня: "Укрзалізниця" чекає масштабних інвестицій, гривня зростає, а інфляція сповільнилася

"Середній діапазон коливання готівкового долара буде в рамках 25,8-26,1 гривні, а євро впаде до 29,8-30,1 грн", - уточнив він.

Зміцнення гривні також прогнозує президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. 

"Для власників валютних накопичень міцна гривня - це негативні прогнози, оскільки вартість іноземної валюти знаходиться в низхідній динаміці весь рік", - пояснює Максим Орищак.

Шевчишин при цьому радить українцям купувати долари, оскільки, на його думку, дешевше, ніж зараз, ця валюта вже не буде.

"Зміцнення гривні - хороша можливість купити валюту, що подешевшала. Але треба бути готовим до того, що заробити на зростанні курсу поки не вдасться. Головна причина того, що долар "не хоче" дорожчати - це епідемія ковіду, яка гнітить ділову активність", - роз'яснив Андрій Шевчишин.

Курс валют на 15 листопада

Національний банк України на понеділок, 15 листопада, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 26,11 грн/долар, тобто гривня ослабла на 1 копійку у порівнянні з попереднім показником.

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлений на рівні 29,90 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 1 копійку в порівнянні з попереднім показником.