Основна частина запланованих санкцій буде введена відповідно до глобального "Закону Магнітського" / фото REUTERS

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну США мають намір ввести нові санкції проти країни-агресора. Очікується, що санкції будуть введені найближчим часом.

Як повідомляє The Wall Street Journal, йдеться про санкції за використання Росією іранських безпілотників в Україні та порушенням прав людини.

Як зазначається в матеріалі, санкції заморозять будь-які активи, що знаходяться під юрисдикцією США, і накладуть заборону на поїздки в США і на ділові відносини з ними. Крім того, санкції будуть застосовані до підприємств Російської оборонної промисловості, пов'язаних з передачею іранських військових безпілотників для використання по цілях в Україні.

Відео дня

Також США підготували санкції проти Центральної виборчої комісії Росії, яка управляє системою виборів, що вважається на Заході шахрайською.

Основна частина запланованих санкцій буде введена відповідно до глобального "Закону Магнітського". З його допомогою США притягують до відповідальності високопоставлених урядових, військових і ділових чиновників, звинувачених у порушенні прав людини та корупції.

Війна в Україні та санкції проти РФ:

Наприкінці травня 2022 року лідери країн ЄС домовилися про введення заборони на експорт російської нафти.

3 грудня 2022 року Рада Європейського Союзу ухвалив рішення про встановлення граничної ціни на нафту, що експортується з Росії, на рівні 60 доларів США за барель.

5 грудня 2022 року нафтові санкції ЄС проти Росії набули чинності.

7 грудня 2022 року в Єврокомісії анонсували новий пакет санкцій проти Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: