false

Представники депутатської групи ОП-ЗЖ в Одеській міській раді передали міському голові Одеси «Відзнаку» як меру, що втягнув в кредитну кабалу та збанкрутив місто. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова.

Політик зазначила, що депутатський корпус Одеси, всупереч протистоянню представників ОП-ЗЖ та одеської громадськості, збільшив кредитний борг міста ще на півмільярда гривень. Відповідне рішення сесії Одеської міської ради про новий кредит прийнято 22 липня.

Відео дня

«Але реально зріс борг не міськради, не мера і не Одеси – зріс борг кожного одесита!», - підкреслила нардеп.

false

Присутній на засіданні, політик звернулася до мера міста і депутатів, закликаючи їх не голосувати за це скандальне і сумнівне з точки зору закону рішення.

«Я закликала депутатів не підтримувати це рішення хоча б до аудиту та висновку щодо його погодження від Міністерства фінансів. Не прислухалися. Рішення прийнято», - зазначила вона.

При цьому вона підкреслила, що за останні кілька років за рішенням міськради Одеса вже брала кредити в комерційних банках на суму близько 3 мільярдів гривень.

«А чи зможе одеська влада відзвітувати перед одеситами, на що було витрачено 3 млрд грн раніше взятих містом кредитів? Одеса – багате місто. Його потенціал треба використовувати раціонально і якісно керувати ним і не втягувати у кредитні махінації. А сьогоднішнє керівництво Одеси – капітан, який веде нас в «Delfi»», - вважає Плачкова.

Вона зазначила, що візьмуть кредит на 3 роки, заявлена сьогодні ставка – 11% річних. Але за умовами кредитного договору кредитну ставку можна переглядати кожні 6 місяців.

«Як це позначиться на фінансовому стані міста? Чіткої відповіді на це моє запитання, як і на інші, так і не послідувало», - заявила вона.

false

Опозиційний політик підкреслила, що станом на момент прийняття рішення міська рада Одеси ще не отримала офіційного погодження обсягів та умов запозичень, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 №110.

«Однак, після голосування за новий кредит різко, заднім числом, з'явилося погодження Мінфіну. Що ще раз доводить корупційну складову цього кредиту. Думаю, правоохоронним органам є на що звернути увагу», - резюмувала Тетяна Плачкова.

Нагадаємо, вранці 22 липня перед початком засідання сесії Одеської міськради на підтримку позиції команди ОП-ЗЖ зібралися тисячі одеситів.

false