Украъна ввезла до країн ЄС товарів майже на 28 мільярдів доларів у 2022 році / фото Мінінфраструктури

Україна 2022 року попри повномасштабне російське вторгнення збільшила на 4% експорт товарів до країн Євросоюзу, який склав майже 28 мільярдів доларів, заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"ЄС - ключовий для України торговий партнер, на європейський ринок припадає понад 63% нашого експорту. Минулого року ми ввезли до країн Європейського союзу товарів майже на 28 мільярдів доларів, це на 4% більше, ніж до повномасштабної війни", - сказав він.

Експорт товарів до Євросоюзу - що важливо знати

Як повідомляв УНІАН, 25 травня Європейська Рада продовжила ще на рік дію безмитного ввозу українських товарів до країн ЄС. Таким чином, український бізнес не сплачуватиме жодних мит, квот і тарифів при експорті товару в Євросоюз щонайменше до червня 2024 року.

До цього  27 квітня 2022 року Європейська комісія погодила скасування на рік всіх мит і квот на український експорт. Серед цілей, які переслідувало це рішення, називали допомогу Україні стабілізувати ринки на тлі повномасштабного вторгнення, а також попередження глобальної цінової кризи на ринку.

Вас також можуть зацікавити новини: