"Укроборонпром" збільшив чистий прибуток на 7% / фото УНИАН

Державний концерн "Укроборонпром" в першому півріччі 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшив чистий прибуток на 7% - до 480 мільйонів гривень.

Читайте такожКабмін знайшов спосіб "розігріти" економіку України

Про це повідомила прес-служба концерну на своєму сайті.

Відео дня

Також "Укроборонпром" повідомив, що чистий дохід концерну в першому півріччі становив 14,4 мільярда гривень.

"Як бачимо, концерн в другому кварталі істотно покращив показники, і за підсумками першого півріччя маємо - 14,4 мільярда гривень чистого доходу, майже так само, як минулого року", - сказано в повідомленні.

Заступник генерального директора концерну "Укроборонпром" Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що обсяг виробленої продукції в першому півріччі 2020 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 10% - до 14,96 мільярда гривень.

Зокрема, обсяг виробленої продукції на внутрішній ринок зріс на 31% - до 7,06 мільярда гривень; на експорт скоротився на 4% - до 7,9 мільярда гривень.

Також Найєм повідомив, що показник EBITDA (обсяг прибутку до сплати податків, витрат на амортизацію та відсотків по кредитах) в першому півріччі становив 1,99 мільярда гривень, що на 62% більше, ніж в першому півріччі 2019 року.

Рентабельність EBITDA становила 13,8%, що більш ніж на 5 п.п. вище, ніж роком раніше.

Як повідомляв УНІАН, в першому кварталі 2020 року підприємства, що входять до складу державного концерну "Укроборонпром", здійснили закупівлі через систему Prozorro на загальну суму 1,61 мільярда гривень, при цьому економія завдяки відкритих торгів становила 183,09 мільйона гривень, тобто, 11,3% від загальної суми витрат.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічні співпраці. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.