На "Укрпошті "можна буде показувати документи з "Діі " / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" почав приймати електронні документи в мобільному додатку для оцифрованих документів і послуг "Дія" для здійснення платежів, повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Відсьогодні Укрпошта приймає цифрові документи в додатку Дія для оплати садочка або школи дитини, податку на нерухомість або будь-якого іншого платежу. Більше не потрібно (навіть при платежі 5000+) пред'являти паперовий паспорт. Досить показати оператору смартфон", - написав він.

Читайте такожПенсіонери з вересня отримуватимуть пенсії на банківські карти - Мінсоцполітики

Відео дня

Смілянський зазначив, що застосунок сам згенерує унікальний штрих-код, а оператору потрібно буде просто його відсканувати.

"Це набагато простіше і, головне, швидше, ніж сканувати сторінки паспортів. В результаті - прискорюється обслуговування, зникають черги, збільшується кількість задоволених клієнтів і наших операторів", - підкреслив гендиректор компанії.

Що цьому передувало

У березні "Укрпошта" почала приймати цифрові документи в мобільному застосунку "Дія" для отримання міжнародних посилок з післяплатою, внутрішніх посилок з післяплатою від 5 тис. грн і поштових переказів (в тому числі перекладів післяплати і митних платежів).