Виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько 1,3 млрд доларів / фото REUTERS

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду підтримала виділення Україні близько 1,3 мільярда доларів.

Про це у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Щойно виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько 1,3 мільярда доларів у межах Rapid Financing Instrument. Гроші сьогодні підуть в Україну", - зазначив він.

Відео дня

Президент подякував очільниці МВФ Крісталіні Георгієвій та виконавчій раді МВФ за підтримку.

Як раніше повідомляв УНІАН, після початку повномасштабного вторгнення Росії Міжнародний валютний фонд надав Україні екстрене фінансування в розмірі 1,4 мільярда доларів, щоб допомогти задовольнити термінові потреби у видатках і пом’якшити наслідки війни.

На початку серпня Україна подала офіційну пропозицію МВФ щодо початку нової спеціальної програми. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Київ очікує отримати допомогу в рамках цієї програми в листопаді-грудні.

У Нацбанку повідомили, що після схвалення радою виконавчих директорів МВФ виділення коштів вони можуть надійти до України вже в жовтні.

20 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що МВФ у жовтні розпочне роботу над новою програмою з Україною.

При цьому у Нацбанку заявляли, що Україна розраховує у листопаді розпочати програму з МВФ і отримати по ній близько 20 мільярдів доларів.

30 вересня Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердив розширення інструментів антикризового фінансування, що дасть можливість Україні звернутися за новим траншем у розмірі 1,3 млрд доларів в рамках інструменту Rapid Financing Instrument.

Вас також можуть зацікавити новини: