фото Метінвест

Адвокат, правозахисник Андрій Бузаров вважає, що групі компаній "Метінвест" варто звернутися до суду за фактом обшуків, проведених на її гірничо-збагачувальних комбінатах через податкові порушення, що нібито мали місце.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Звинувачення в несплаті податків, обшуки, репутації завдається шкода, і одночасно з цим податкова надає документи, що ніяких податкових боргів у компанії немає. Вгадайте про яку ситуацію мова? Правильно, про обшуки в "Метінвесті" ... вважаю, що при наявності такої доказової бази, компанія може сміливо подавати до суду і легко перемагати. Ось тільки суди у нас ніяк не реформують, і можливо це не збіг", - написав адвокат.

Відео дня

За його словами, позиція компанії виглядає сильною, оскільки податкові органи підтвердили відсутність податкової заборгованості на північному, Інгулецькому та Центральному гірничо-збагачувальних комбінатах групи, на яких правоохоронці проводили слідчі дії.

"Податкова показала документи - у "Метінвесту" взагалі ніяких податкових боргів немає. Що це було, залякування? Але навіщо, бізнес і так платить податки", - коментує подію Бузаров.

"Не розумію звідки, але талант вбивати інвестиційну привабливість у нашої влади в крові", - підсумував адвокат.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками 2021 року група компаній "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків і зборів, що в 2,4 рази більше, ніж у 2020 році. 

Минулий рік став рекордним за сумою виплачених податків за всю історію існування "Метінвесту". Цьому посприяли сприятлива ринкова ситуація і підвищення операційної ефективності компанії.