Обмеження зарплат може бути скасовано / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон з поправками до держбюджету на 2020 рік, який дозволяє Кабміну скасувати обмеження на зарплати в 47 тис. грн для держкомпаній.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, закон був підписаний президентом 1 жовтня.

Читайте такожКабмін скасував обмеження зарплат у 47 тисяч гривень для керівництва держбанків

Відео дня

Закон дає уряду право скорочувати термін дії обмежень, заборон, пільг і гарантій, встановлених відповідними законами, прийнятими для запобігання поширенню COVID-19.

Обмеження становлять випадки, коли зазначене може призвести до обмеження конституційних прав або свобод.

Хронологія подій

  • 13 квітня 2020 року Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19.
  • Законом передбачено створення Фонду боротьби з коронавірусом у розмірі 64,7 мільярда гривень. Кошти будуть виділені на додаткові виплати медпрацівникам, підвищення їх зарплат до 300%, придбання медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, ліків, які використовуються в лікуванні хворих COVID-19.
  • Кабінет міністрів з квітня і до кінця карантину обмежив сумою в 47 тисяч гривень рівень зарплат керівництва державних компаній та винагород членів наглядових рад.
  • 13 липня 2020 року президент України Володимир Зеленський відкликав законопроект №3708, що передбачає скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину в 47 тисяч гривень.
  • 28 серпня Конституційний суд скасував це обмеження для чиновників.
  • 16 Вересня 2020 року Кабмін скасував обмеження зарплат у 47 тисяч гривень для керівництва держбанків.