Фото УНІАН, Олександр Кузьмин

Народний депутат Ярослав Железняк, який разом із колегою Данилом Гетманцев зареєстрував проєкт закону про 10-кратні пільги для лотерей, відредагував на критику проєкту, який за оцінками фахівців завдасть бюджету збитки не менш як 340 млн грн.

Про це він написав в своєму телеграм-каналі.

"З цікавістю спостерігав, як три дні намагалися розкрутити новину, що ми хочемо новим законопроєктом зменшити податки на лотереї в 10 разів. Мова йшла про закон, який взагалі-то навіть не зміни в Податковий кодекс. Ну і звичайно ж там якщо і є щось про лотереї, то те, що вони вже зараз мають сплачувати ліцензійні платежі (які не платять)", — заявив Железняк.

Відео дня

Однак згідно з текстом проєкту закону №10101 за авторством Железняка і Гетманцева, власники лотерей отримають змогу платити до державного бюджету за ліцензії в 10 разів менше, ніж інші оператори азартних ігор.

Раніше повідомлялося, що законопроєкт №10101 про зміни до законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей за авторства Гетманцева може завдати бюджету збитків на сотні мільйонів гривень і ускладнити отримання Україною фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду.

10-кратні пільги зокрема отримає компанія МСЛ, в якій Гетманцев за його власним зізнанням, мав долю акцій.