У Києві шахраї продавали підробні облігації Tesla Motors / фото facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві викрито та припинено діяльність групи шахраїв, які під виглядом продажу цінних паперів американської компанії Tesla Motors Inc. заволодівали коштами громадян.

Як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, для реалізації злочинної схеми учасники групи створили сайт псевдопредставництва американської компанії Tesla Motors Inc. в Україні, а також зареєстрували в Києві підприємства ТОВ "Тесла Груп Україна" та ТОВ "Насдак Груп Україна".

фото facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Надалі на вказаному сайті за адресою http://tesla-group.com.ua була розміщена реклама цінних паперів корпорації Tesla та зазначено, що вже понад 4 роки ТОВ "Тесла Груп Україна" пропонує фізичним особам придбати акції та облігації вказаної американської корпорації.

"У дійсності ніяких правочинів з цінними паперами зловмисники не здійснювали, ліцензії на провадження діяльності на фондовому ринку не мали, а грошові кошти, отримані від громадян, привласнювали. Збитки одного з заявників склали 120 тисяч доларів США", - повідомили в прокуратурі.

фото facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Сьогодні за результатами слідчих дій у м. Одеса затримано двох причетних до організації шахрайської схеми зловмисників, тривають обшуки та слідчі дії.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

фото facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

"Прокуратура міста Києва звертається до всіх, хто постраждав від шахрайських дій посадових осіб ТОВ "Тесла Груп Україна" та ТОВ "Насдак Груп Україна" з проханням звернутися з відповідною заявою до четвертого відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 38а або за телефоном 044-287-60-72", - йдеться в повідомленні.