У судах можуть з'явитися спеціальні дитячі кімнати / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми з проектування судів і планує вивчити доцільність проектування в цих установах публічного простору (холів, вестибюлів, вхідної групи тощо) у форматі "open space".

Читайте такожКонцертні зали, клуби та театри хочуть зобов'язаннями зв'язати встановлювати системи протидимного захисту

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Сьогодні на формат відкритого простору без стін і перегородок, так званий "open space", переходять більшість державних та інших адміністративних установ. І це правильно, адже так вони стають більш відкритими та прозорими у своїй діяльності для людей. Публічний простір судів теж може бути таким. Зараз ми плануємо вивчити міжнародний досвід, де і як це вже працює у світі", - написав він.

Парцхаладзе також підкреслив необхідність впровадження в будівлях і приміщеннях судів обов'язкового безбар'єрного доступу для всіх груп маломобільного населення, зокрема, людей з інвалідністю, а також створення умов для відвідувачів з маленькими дітьми - спеціальних дитячих кімнат або ігрових зон (так званих "baby room").

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.