Покупця на весь бізнес-центр цілком не знайшлося / фото slavpeople.com

Девелопер Вагіф Алієв продав частину офісів в одному з найбільших у Києві БЦ "Парус".

Читайте такожРосіяни хочуть продати київську Ocean Plaza - ЗМІ

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на три джерела - інвестбанкіра, директора офісного центру і консультанта з нерухомості.

Відео дня

"Приміщення продають по поверхах, площа кожного офісу стартує від 1000 квадратних метрів. Вартість - від $5 тисяч за квадратний метр, - розповідає інвестбанкір, що побажав залишитися неназваним. Для завершення угод залишилися юридичні формальності, уточнює один зі співрозмовників", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що раніше БЦ "Парус" був виставлений на продаж цілком, але охочих заплатити за нього близько $100 мільйонів не знайшлося.

Бізнес-центр Парус - успішний бізнес-центру класу "А", який розташований в центрі міста. Висотність БЦ - 33 поверхи, площа - 75 тисяч квадратних метрів. "Він завжди працював дуже успішно, а вакантність ніколи не була високою", - говорить співвласник девелоперської компанії "XXI Століття" Олег Салмін.

Як раніше повідомляло видання, до 2016 року "Парусом" в рівних частках володіли девелопер Вагіф Алієв та олігарх Дмитро Фірташ. Потім змінився склад власників. Фірташ передав свою частку Алієву у вересні 2016 року. Угода була безгрошовою - Алієв мав погасити понад $50 мільйонів боргу компанії свого партнера.

"Парус" неодноразово виставляли на продаж і одним з найімовірніших покупців 50% офісного центру міг стати бізнесмен Павло Фукс. Угода так і не відбулася. "У "Паруса" ми дивилися документацію, зважували всі плюси й мінуси та в результаті вирішили не входити в цей проект", - повідомив Фукс в інтерв'ю журналу Фокус.

Раніше ЗМІ писали, що Вагіф Алієв все ж зміг знайти партнера, і половина "Паруса" зараз належить бізнесменові Вадима Столару. Співрозмовники видання підтверджують цю інформацію. Обидва власники зараз готові продавати БЦ по частинах, розповідає консультант з нерухомості. За його словами, вартість 1 квадратного метра власники оцінюють у $5 тисяч, тоді як середня ціна на ринку вдвічі нижче - $2,5 тисячі за квадратний метр. Мінімальна площа кожного приміщення може стартувати від 1 тисячі квадратних метрів.

Тобто в результаті останніх угод Алієв і Столар могли продати близько 6 тисяч квадратних метрів - майже 10% від загальної площі бізнес-центру за $30 мільйонів.

Голова правління компанії Мандарин Плаза (який управляє активами Алієва) Олександр Черницький не прокоментував цю інформацію.