Комунальники стверджують, що гарячу воду відключать лише на два тижні / УНИАН

У семи районах Києва на два тижні відключать гарячу воду.

Читайте такожВстановити бойлер ніхто не заважає: експерт пояснив суть нововведень у сфері ЖКГ

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на комунальне підприємство "Київтеплоенерго".

Відео дня

"З 13 до 27 травня гаряче водопостачання тимчасово припинять в частині будинків в Оболонському та Подільському районах, а з 14 до 28 травня – у деяких будинках у Шевченківському, Голосіївському, Солом’янському, Печерському й Дарницькому районах", - йдеться у повідомленні.

У "Київтеплоенерго" пояснили відключення гарячої води гідравлічними випробуваннями.

Як повідомляє УНІАН, випробування будуть проводитися поетапно у кожній зоні всіх котелень - згідно із затвердженим графіком.

Передбачається, що на окремій ділянці гідравлічні випробування триватимуть близько двох тижнів. На даний час відповідні теплові пункти будуть відключатися, а подача гарячого водопостачання тимчасово припинятися. При цьому в разі виявлення великої кількості ушкоджень, відразу після випробувань теплових мереж проводитимуться ремонтні роботи.

Повідомляється, що проведення гідравлічних випробувань заплановано в усіх районах столиці для того, щоб випробувати теплові мережі на міцність і уникнути підвищеної аварійності під час старту опалювального сезону. Проведення гідравлічних випробувань знижує аварійність в опалювальний період.