«Київтеплоенерго» відключило гарячу воду в трьох районах столиці / фото УНІАН

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» відключило гарячу воду в ряді будинків Шевченківського, Деснянського та Голосіївського районів столиці у зв'язку з проведенням гідравлічних випробувань тепломереж у рамках підготовки до наступного опалювального сезону.

Читайте такожДержстат підрахував борги українців за опалення та гарячу воду

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

Відео дня

«Станом на 22 квітня гідравлічні випробування розпочаті в трьох районах: Шевченківському, Деснянському та Голосіївському. У зв'язку з цим послуги з гарячого водопостачання тимчасово призупинені в 54 будівлях, з них 48 житлових будинків, 3 дитячих садки, 2 школи і 1 відомство», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що випробування будуть проводитися поетапно у кожній зоні всіх котелень - згідно із затвердженим графіком.

Передбачається, що на окремій ділянці гідравлічні випробування триватимуть близько двох тижнів. В даний час відповідні теплові пункти будуть відключатися, а подача гарячого водопостачання тимчасово припинятися. При цьому в разі виявлення великої кількості ушкоджень, відразу після випробувань теплових мереж проводитимуться ремонтні роботи.

Повідомляється, що проведення гідравлічних випробувань заплановано в усіх районах столиці для того, щоб випробувати теплові мережі на міцність і уникнути підвищеної аварійності під час старту опалювального сезону. Проведення гідравлічних випробувань знижує аварійність в опалювальний період.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня в Києві завершився опалювальний сезон.