У ЄАЕС тимчасово скасували мита на сталеві колеса з України / фото transport-journal.com

Колегія Євразійської економічної комісії (ЄЕК) тимчасово призупинила дію антидемпінгового мита на українські сталеві суцільнокатані колеса в розмірі 34,22%, повідомляється на сайті комісії.

Читайте такожУкраїна ввела спецмита на російське дизпаливо та скраплений газ

Зазначається, що такий захід вживається у рамках проведення повторного розслідування, яке розпочато Департаментом захисту внутрішнього ринку ЄЕК 13 червня нинішнього року. Рішення набирає чинності через 30 днів після опублікування й діє до 1 червня 2020 року включно.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році Колегія Євразійської економічної комісії (наднаціональний орган Євразійського економічного союзу) прийняла рішення ввести антидемпінгове мито на українські сталеві суцільнокатані колеса терміном на 5 років у розмірі 4,75% від митної вартості. Згодом мито було збільшено до 34,22%.

Основним українським постачальником коліс є українська трубно-колісна компанія "Інтерпайп".

"Інтерпайп" – компанія, яка входить до десятки найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім у світі за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс.

У структурі компанії п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" і електросталеплавильний комплекс "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.