Дмитро Фірташ / REUTERS

Антимонопольний комітет України знову переніс розгляд справи про монополію групи компаній Ostchem на ринку мінеральних добрив, повідомила на своїй сторінці в Facebook екс-державний уповноважений АМКУ Агія Загребельна, яка оскаржує своє звільнення у Верховному суді.

Читайте такожОблгази Фірташа знову перевірять через донарахування у платіжках

"Друге засідання з розгляду справи щодо зловживання монопольним (домінуючим) становищем компаніями групи Оstchem на ринку первинної реалізації мінеральних добрив сьогодні відкладено на 3 вересня", - написала Загребельна.

Відео дня

Вона зазначила, що підстави, на яких було прийнято таке рішення, невідомі, оскільки і члени АМКУ, і відповідачі вирішили провести засідання в "закритому режимі" у зв'язку з тим, що і перші, і другі сьогодні вирішили обговорити, в тому числі, закриту інформацію і продемонструвати "закриті слайди".

"Таким чином, всі подробиці того, що сталося сьогодні, ми зможемо дізнатися лише після того, як АМКУ прийме кінцеве рішення по суті справи і його опублікує. Чи проявить "добру волю" і за власною ініціативою розкриє нам якісь деталі", - написала Загребельна.

Як повідомляв УНІАН, раніше планувалося, що Антимонопольний комітет України розгляне справу про монополію групи компаній Фірташа на ринку мінеральних азотних добрив 1 серпня.

24 липня поточного року АМКУ також почав розслідувати справу про концентрацію на ринку газорозподільних компаній Фірташа.

Довідка УНІАН. Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, активи якої зосереджені в хімічній промисловості, виробництві титану, газовому та банківському секторах. Крім того, група має інтереси в агросекторі, медійному бізнесі, виробництві кальцинованої і харчової соди, в секторі енергетичної інфраструктури та нерухомості.

Активи азотної хімії Group DF консолідує група Ostchem, яка включає в себе підприємства з виробництва азотних добрив ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Рівнеазот", ПРАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Луганська обл.) та ПРАТ "Концерн Стирол" (Донецька обл., контроль над цим підприємством втрачено через окупацію частини Донбасу).