Українських виробників хочуть захистити від недобросовісного імпорту / фото УНІАН

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 21 серпня провела засідання, за результатами якого порушила розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив для захисту українських виробників від недобросовісного та зростаючого імпорту, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Читайте такожВ ЄврАзЕС призупинили антидемпінгові мита на українські сталеві колеса

"21 серпня 2019 року відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядалися питання захисту українських виробників від недобросовісного та зростаючого імпорту", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі зазначили, що за результатами проведення засідання комісія прийняла рішення про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту до України деяких азотних добрив, зокрема, нітрату амонію і вапняно-аміачної селітри, карбаміду і карбамідно-аміачної суміші, незалежно від країни походження та експорту. Крім того, комісія прийняла рішення про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту до України добрив мінерального походження з вмістом азоту і фосфору і добрив мінеральних із вмістом азоту, фосфору і калію, які класифікуються за кодом УКТЗЕД 3105 (Українська класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, "Добрива мінеральні або хімічні з вмістом двох чи трьох поживних елементів" - УНІАН), незалежно від країни походження та експорту.

Міжвідомча комісія також прийняла рішення про продовження антидемпінгових заходів щодо імпорту до України ламп розжарювання електричних загального призначення походженням з Китайської Народної Республіки.

Як повідомляв УНІАН, на початку поточного року Мінекономрозвитку застосувало антидемпінгові мита до білоруських ламп розжарювання та кухонної солі.