У Вінниці відбулось урочисте закладання символічної капсули з нагоди початку реалізації проекту з будівництва у місті нового заводу компанії HEAD. На цьому підприємстві буде виготовлятись спорядження для зимових видів спорту. Будівництво та введення в експлуатацію виробничих об’єктів відбуватиметься в декілька етапів. За попередніми планами перша черга заводу має запрацювати з 2021 року. Після введення в експлуатацію усіх черг виробництва підприємство забезпечуватиме робочими місцями близько тисячі вінничан.

Нині HEAD - одна з найбільш динамічніших та інноваційних компаній в гірськолижному світі. Саме на її лижах виступають провідні спортсмени планети. 

Своє рішення про будівництво свого нового заводу у Вінниці менеджери компанії прийняли у 2018 році. «У Вінниці нам надали найбільш професійну підтримку. Також тут дуже непогана локація, немає дефіциту робочої сили. Ми оцінювали шість міст, і Вінниця виявилась найкращою», – розповів виконавчий віце-президент та директор з виробничих питань компанії HEAD Геральд Скробанек. 

Відео дня

Згодом було підписано Меморандум про порозуміння між з Вінницькою обласною державною адміністрацією, Вінницькою міською радою та КП «Вінницький муніципальний центр інновацій» (ВМЦІ) за участі Директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Данила Білака.

Сьогоднішньою подією стартує початок будівництва самого заводу. На ньому компанія буде виготовляти лижі, лижні черевики та лижні кріплення.

«У Вінниці ми будуємо завод, який буде найбільшим з виробництва зимового спортивного спорядження в світі. Самі роботи з будівництва розпочнуться з весни наступного року. Як тільки уже будуть зроблені певні проектні роботи, ми вже зможемо починати переміщення ґрунту, встановлення забору та будівництва тимчасових доріг, - поділився подальшими планами пан Геральд Скробанек. – Відповідно до нашого Меморандуму, підписаного з місцевою владою, ми вже відкрили у Вінниці ІТ-офіс площею 160 кв м. Наразі там працює лише декілька людей, але ми будемо набирати персонал».

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій відзначив, що старт будівництва нового підприємства став своєрідним подарунком усім вінничанам до Дня міста. 

«Вінниця – це місто, яке дуже активно розвивається. Ми сьогодні на інвестиційному форумі говорили про ряд викликів, які несуть на сьогоднішній день нові можливості. Коли ми говоримо про такі компанії, як HEAD, - це унікальне поєднання промислової індустрії, IT-індустрії, що в першу чергу буде давати можливість формувати нову еліту менеджерів, людей, які переймаються бізнесом. Коли 10 років тому будувалась компанія «Барлінек», тут взагалі нічого не було. Зараз ми бачимо тут новий завод UBC Group. Але надзвичайно цікаво, що на фоні вирішення спільних питань компанії UBC Group і компанія HEAD на сьогоднішній день вже забезпечили систему координації і вся проектна група, яка працювала в сусідній компанії - на сьогодні працює тут», - сказав Валерій Коровій. 

«Хочу подякувати компанії HEAD за те, що обрали Вінницю для будівництва заводу. Таке велике підприємство, яке має серйозний імідж в світі, робить наше місто ще більш привабливим для наступного потенційного інвестора. Наявність таких компанії дасть можливість в подальшому розвивати Вінницький індустріальний парк і економіку міста в цілому. Тому ми розвиваємо інфраструктуру цієї території. На сьогоднішній день ми вже забезпечили водопостачання та водовідведення, проектуємо об’єкти з електро- і газопостачання, розпочали будівництво доріг», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

На новому заводі, який збудують в східній частині міста, по Немирівському шосе, - компанія HEAD має намір працевлаштувати близько 1 000 осіб. Це працівники як досить простих професій (монтажних, логістичних), так і фахівці з технічних напрямків, здатних налаштувати і підтримувати механізми і роботів, а також управлінський та адміністративний персонал. На початковому етапі роботу тут зможе отримати 200-300 людей.  

Про компанію HEAD

Компанія «HEAD» (ХЕД) – провідний виробник спортивного спорядження у світі. Охоплює три основні спортивні напрями: зимові види спорту, ракеткові види спорту, дайвінг та плавання. 

Бренди компанії: 

«HEAD» – виготовляють продукцію для тенісу (ракетки та м’ячі), ракетки для сквошу та ракетболу, гірські лижі, лижні кріплення та взуття, сноуборди, продукцію для плавання та спортивний одяг.

«Penn» - м’ячі компанії Penn є офіційними для Тенісної Чемпіонської серії та першими за обсягами продажів в Америці.

«Tyrolia» - є найбільшим у світі виробником гірськолижних кріплень.

«Mares» - один із світових лідерів з виробництва спорядження для дайвінгу.

«SSI» - надає тренувальні матеріали та проводить сертифікацію для занурень з аквалангом для дайверів, інструкторів з дайвінгу, дайвінг-центрів по всьому світу.