Бортницьку станцію аерації модернізують / фото УНІАН

З початку 2020 року розпочнуться роботи з модернізації Бортницької станції аерації в Києві.

Читайте такожНа Бортницькій станції очищення води оселилися лебеді (фото)

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив на зустрічі з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Сінічі Кітаокою.

Відео дня

«Сподіваюся, що вже найближчим часом буде підписаний контракт з генеральним підрядником, і з початку наступного року будуть розпочаті будівельні роботи на об'єкті», – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що модернізація Бортницької станції аерації допоможе запобігти забрудненню навколишнього середовища і підвищити безпеку життя людей.

Також президент зазначив, що одним із яскравих результатів спільної роботи України з JICA є успішне завершення модернізації Міжнародного аеропорту "Бориспіль" за рахунок пільгового кредиту.

Голова держави подякував Японському агентству за підтримку України в рамках програми «Офіційна допомога розвитку».

«Співпраця з японським агентством JICA є надзвичайно важливою для нашої країни, особливо в контексті реалізації масштабних реформ, які відбуваються в даний час. Нещодавно уряд схвалив план дій на наступні п'ять років. Ми віримо, що ця програма буде реалізовуватися не в теорії, а на практиці», - додав президент.

Зеленський заявив, що програма включає в себе розвиток людського капіталу та економіки, європейську інтеграцію та покращення безпеки та добробуту громадян України, а реалізація програми дозволить створити в країні мільйон додаткових робочих місць.

Голова держави також повідомив, що серед пріоритетів сьогоднішнього керівництва України – запуск ринку землі, масштабна приватизація, дерегуляція та спрощення всіх процедур з переходом на онлайн-послуги, ліквідація тіньової економіки і корупційних схем, вирішення інфраструктурних проблем, оптимізація податкової системи, швидке і всеосяжне впровадження європейських та міжнародних стандартів.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня цього року Київ оголосив міжнародний тендер на визначення виконавця будівельних робіт з реконструкції Бортницької станції аерації (БСА).

Раніше, у червні 2015 року, між урядами Японії та України було підписано кредитну угоду з реконструкції Бортницької станції аерації.

Підготовчі роботи тривали до 2017 року, за цей час також була розроблена проектна документація щодо реконструкції БСА. Визначено і консультанта з японської сторони, який буде супроводжувати міжнародний тендер на визначення генпідрядної організації, а також здійснення технічного нагляду і координації за виконанням будівельних робіт.

18 вересня 2018 року в КМДА повідомили, що після реконструкції територія Бортницької станції зменшиться на 30 га - з 151 до 120 га, що дозволить збільшити відстань від БСА до житлової забудови Києва орієнтовно на 1 км.

Бортницька станція аерації в місті Києві - єдина станція очистки стічних каналізаційних вод в Києві, яка обслуговує не тільки столицю, а й населені пункти Київської області (Вишгород, Ірпінь, Вишневе, Бортничі, Гнідин, Щасливе, Чабани, Коцюбинське, Погреби, Новосілки, Софіївська та Петропавлівська Борщагівка, Гатне).