Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації України планує до кінця 2019 року запустити надання близько 20 послуг онлайн на порталі «Дія».

Читайте такожНоу-хау для водіїв: у МВС розповіли, як і коли можна буде "отримати" права в смартфоні

Про це на бізнес-форумі повідомив заступник міністра цифрової трансформації України з питань розвитку IT-галузі Олександр Борняков.

Відео дня

«Зараз він вже працює (сайт «Дія» - УНІАН). Ви можете зайти на нього. Однак великий реліз буде в листопаді, і у нас є мета до нового року запустити приблизно 20 послуг, щоб можна було користуватися вже цим новим сайтом», - повідомив він.

Борняков також зазначив, що однією з перших послуг на порталі стане реєстрація фізичних осіб - підприємців онлайн, а далі ця функція стане доступна і для реєстрації товариств (організаційно-правова форма підприємств - УНІАН).

Крім того, однією з перших доступних стане і послуга «електронного резидентства».

«Ми хочемо зробити велику річ, я її анонсують, тому що ми дійсно робимо це дуже швидко. Ми будемо робити е-резидентство - це відкриття бізнесу для тих, хто не може приїхати в країну, для тих українців, які за кордоном, але хочуть працювати з Україною ... Якщо вони хочуть якимось чином займатися бізнесом і мати представництво в Україні, вони можуть це зробити, не приїжджаючи в Україну», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України ухвалив низку рішень, що дозволяють запустити перші цифрові послуги з реалізації концепції «Держава у смартфоні».

Раніше Міністерство цифрової трансформації України заявило, що має намір найближчим часом запустити портал цифрової держави «Дія», який поєднує в єдиному електронному форматі всі послуги, які держава надає громадянам і бізнесу.

Наприкінці вересня Мінцифри презентувало бренд цифрової держави «Дія», що поєднує в єдиному електронному форматі всі надані українцям держпослуги. Додаток, сайт і перші сервіси стануть доступними онлайн вже в найближчі місяці.

Крім того, Мінцифри заявило, що протягом п'яти років переведе надання всіх послуг у цифровий формат, а за три роки Україна увійде у ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі, а прем'єр-міністр назвав метою Кабміну перекладання надання всіх послуг в онлайн режим до 2024 року.