Гончарук: наша команда представила 120 готових інвестиційних проектів / фото kmu.gov.ua

На Інвестиційному форумі в Маріуполі RE: think. Invest in Ukraine, який відбувся 29 жовтня, підписано дванадцять важливих меморандумів про нове співробітництво, заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Читайте такожПрем'єр закликав інвесторів вкладати кошти в Україну

«Наша команда представила 120 готових інвестиційних проектів. Разом зі Світовим банком запускаємо роботу Фонду міжнародної партнерської підтримки - для відновлення і майбутньої реінтеграції Донбасу», - цитує прем'єра його прес-служба.

Відео дня

Серед важливих документів, які підписані на форумі, - Меморандум з мобільними операторами про перерозподіл частот для забезпечення якісного і швидкого інтернету на території всієї України. Компанії мають загальний план дій із забезпечення покриття 4G в селах і на дорогах протягом наступних чотирьох років.

Також уряд і ЄБРР підписали Меморандум про фінансування регіональних доріг. Перший транш на відновлення місцевих доріг становить 300 млн євро.

«Не менш важливий документ - меморандум з віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації Джорджиною Бейкер про взаєморозуміння між урядом України та IFC щодо державно-приватного партнерства. Наші міжнародні партнери інвестуватимуть свої знання і досвід у сфері концесії», - цитує Гончарука прес-служба Кабміну.

Як повідомляв УНІАН, вчора в Маріуполі стартував великий інвестиційний форум, який ініціював президент Володимир Зеленський.