Для ділянки «Дельфін» оголосять новий конкурс / фото УНІАН

Новий конкурс з розробки вуглеводневої ділянки «Дельфін» на шельфі Чорного моря може бути проведено в березні 2020 року. Про це на прес-конференції повідомив голова Державної служби геології та надр Роман Опімах.

Читайте такожКабмін дозволив онлайн-продаж ліцензій на користування надрами

На початку жовтня Кабінет міністрів України скасував постанову про проведення конкурсу з розробки вуглеводнів на шельфі Чорного моря в межах ділянки «Дельфін», який виграла американська компанія Trident Acquisitions.

Відео дня

"За цим конкурсом все зрозуміло, його було скасовано як нереалізований, і буде організовано новий конкурс з ділянок на шельфі. Скільки їх буде - зараз визначаємо. Думаю, що цей процес може розпочатися у березні 2020 року", - сказав він.

Також Опімах наголосив, що до початку конкурсу Держгеонадр треба розібратися з тим фактом, що на території ділянки "Дельфін" є ділянки, які належать "Укргазвидобування".

"Раціональність, як це буде проводитися, ми зараз визначаємо. Підсумкову версію ви почуєте у березні", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України скасував постанову про проведення конкурсу з розробки вуглеводнів на шельфі Чорного моря в межах ділянки «Дельфін», який виграла американська компанія Trident Acquisitions.

У квітні 2019 року Державна служба геології та надр України оголосила конкурс на вуглеводневу ділянку «Дельфін», що розташована у північно-західній частині континентального шельфу Чорного моря, який може залучити щонайменше 1,5 млрд грн інвестицій у пошук і видобування нафти і газу в Україні. Площа виставленої ділянки - майже 10 тисяч кв. км, термін дії угоди - 50 років з правом продовження.