Олексій Кудрявцев привітав старт роботи електронного кабінету забудовника / фото kievvlast.com.ua

Екс-очільник ДАБІ Олексій Кудрявцев назвав старт роботи електронного кабінету забудовника, котрий 13 грудня було презентовано Урядом, довгоочікуваною подією, яка свідчить: реформа галузі нарешті отримала підтримку на найвищому рівні, а відтак має всі шанси успішно відбутися.

Про це Олексій Кудрявцев написав у своєму блозі.

Електронний кабінет, а також – Єдина електронна система – це плацдарм у боротьбі з корупцією, який дасть можливість закріпитись і вже за жодних умов не відкотитись назад, наголошується в дописі.

Відео дня

Читайте такожЕкс-очільник ДАБІ Кудрявцев вважає, що будівельну реформу буде доведено до кінця

«Чому діджиталізація? Коли людина  усувається від процесу, ризики хабарництва майже нульові. Тобто, немає спокуси  вимагати чи дати хабаря. А більшість рутинних послуг, яких від держави потребують учасники ринку, можна легко надавати через електронний кабінет»,- відмітив Кудрявцев. 

Він нагадав, що ідею електронного кабінету намагалися втілити в життя ще декілька років назад на майданчику Держархбудінспекції: «Тоді …ми почали діджиталізацію роботи інспекції, маючи перед собою дві головні мети: унеможливити чи хоча б максимально знизити ризики корупції та максимально спростити й скоротити дозвільні процедури». 

Втім, реалізація задуманого стала можливою лише тепер. Для подальшого розвитку реформи галузі потрібна була державна воля, акцентує увагу Кудрявцев. Отже, реформа на деякий час призупинилась – аж до сьогодні – коли така воля нарешті є. 

Сьогодні будівельна реформа отримала потужний імпульс у масштабах держави. Голос ринку почуто – і це головне, підкреслив екс-очільник ДАБІ.