За три роки діяльності компанія-виробник трубопроводів для атомної та теплової генерації TPBS (ТОВ «ТіПіБіеС Продакшн») налагодила стабільне виробництво та вийшла на ринок Близького Сходу.

Створивши підприємство в кінці 2016 на базі збанкрутілого ПрАТ «ТММ-Енергобуд», нові власники та менеджмент протягом 2017-2019 суттєво підвищили ефективність та вивели середню заробітну плату на один з найвищих рівнів у Харкові та Харківській області, збільшивши її на 69% (із 10 422 грн 2017 року до 17 640 грн 2020 року).

У 2014—2016 роках через борги попередніх власників підприємство фактично зупинилося, активи компанії були арештовані банками, а працівники не отримували заробітної плати протягом восьми місяців. Нові акціонери придбали активи через участь у державній системі електронних торгів, погасили заборгованість перед працівниками, зберегли ключову робочу та інженерну команду та оптимізували робочі процеси. Наразі в компанії працює 400 спеціалістів, генеральним директором з першого дня роботи нового підприємства став Тимур Салуха.

Відео дня

Після перезапуску виробництва за 3 роки виготовлено 6314 тонн трубопроводів, з яких більше 90% — на експорт. Продукцію поставлено на 46 об’єктів енергетики в Україні, Білорусі, Болгарії, Індії, Бангладеш та інших країнах.

TPBS сьогодні – один з найкращих роботодавців у регіоні, що дотримується стандартів охорони праці, є соціально відповідальним бізнесом і засновником благодійного фонду «Процвітання». За весь період діяльності компанія сплатила 108,7 млн грн до державних і місцевих бюджетів  (близько 30 млн грн щорічно).

Один з нових напрямків діяльності компанії— вихід на нафтогазовий ринок Близького Сходу завдякиуспішному проходженнюаудиту QatarPetroleum (державної нафтової компанії Катару),а такожпідписаннюпершого контракту з компанією SNOC(Об’єднані Арабські Емірати). Це дало змогу TPBS увійти до вузького кола українських компаній, що постачають високотехнологічну продукцію з доданою вартістю до країн Близького Сходу.

Довідка про TPBS

TPBS (ТОВ «ТіПіБіеС Продакшн») — найбільший в Україні виробник та експортер високотехнологічних трубопроводів для об’єктів атомної та теплової генерації з підвищеними вимогами до якості. Компанія постачає продукцію в Білорусь, Болгарію, Індію, Бангладеш та інші країни. На підприємствах компанії працює понад 400 спеціалістів. Акціонери компанії — В’ячеслав Еркес (Україна), АнарКоробовська(Казахстан). Торговий знак TPBS зареєстровано 25 жовтня 2018 року для просування компанії та української продукції на міжнародних ринках.

TPBS відзначена українськими, європейськими та міжнародними сертифікатами, серед яких:

  • AD 2000 / EN ISO 3834 (європейська сертифікація технології зварювання);
  • ASME B31.1 (американська сертифікація на постачання обладнання для енергетики);
  • TAEK (сертифікат агенції з ядерної енергетики Туреччини);
  • ISO 17025 (власна незалежна професійна лабораторія контролю якості на виробництві);
  • ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001.

Додаткова інформація: media@havasprkyiv.com.ua, +380 67 577-91-30