Встановлений термін оренди - 10 років / фото УНІАН

Депутати Київської міської ради віддали 0,58 га землі на вул. Труханівській, 1 у Дніпровському районі в довгострокову оренду ТОВ «Світ природи».

Читайте такожКиїврада вирішила розірвати угоду з забудовником земельної ділянки на Андріївському узвозі

Як передає кореспондент УНІАН, рішення було прийнято сьогодні під час засідання Київради, на якому депутати продовжили розгляд порядку денного від 6 лютого 2020 року.

Відео дня

Підтримали передачу частини території Труханового острова приватній компанії 62 з 95 депутатів.

Встановлений термін оренди - 10 років. Орієнтовний розмір орендної плати складатиме 139 тис. 019 грн (3% від нормативної грошової оцінки ділянки).

Згідно з рішенням Київради, землі передаються «для рекреаційних цілей» власнику нежитлових споруд, що розташовані на ній (нежитлова будівля, автобокси тощо).

Крім того, сьогодні депутати підтримали ще одне рішення щодо 4,3 га землі на о. Труханів. Так, ділянки за адресами на вул. Труханівській, 1-г, 1-д, 1-е передано у постійне користування держпідприємству «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» для обслуговування існуючого майнового комплексу та «догляду за водними об’єктами, прибережними захисними смугами».

Як повідомлялось на засіданні, на цій території організовано роботу дипломатичного клубу, функціонує міні-готель на 10 номерів зі спортивними об'єктами.

Згідно з документом рішення, розмір земельного податку складатиме 14 тис. 071 грн (0,01% від нормативної грошової оцінки переданої ділянки).