Ілюстрація REUTERS

Понад 6,6 мільйона американців протягом минулого тижня подали заявки на допомогу у зв'язку з безробіттям, що практично подвоїло рекордно високий рівень безробіття, зафіксований тижнем раніше на тлі пандемії коронавірусу.

Читайте такожВ Іспанії через коронавірус кількість безробітних досягла історичного максимуму

Про це свідчить звіт міністерства праці США, оприлюднений у четвер, 2 квітня, повідомляє “Німецька хвиля” з посиланням на AP.

Відео дня

Як зазначається у документі, скорочення робочих місць збільшується на тлі падіння економіки у США та за кордоном через масове закриття бізнесу.

Раніше повідомлялося, що впродовж тижня, що завершився 21 березня, кількість первинних заяв на отримання допомоги в зв'язку з безробіттям підскочило з 282 тисяч до майже 3,3 мільйона, тобто було зафіксоване зростання в майже 10 разів.

Економісти прогнозують, що до кінця квітня в США роботу можуть втратити до 20 мільйонів людей. Таким чином, рівень безробіття цього місяця може досягти 15 відсотків, що перевищує попередній рекорд - 10,8 відсотка, встановлений під час глибокої рецесії в 1982 році.

Нові заяви на допомогу з безробіття - важливий індикатор стану економіки в США, оскільки він відображає ситуацію на ринку праці лише з тижневим запізненням.

Стрімке поширення вірусної інфекції паралізувало суспільне життя в більшості штатів США, а суворі карантинні обмеження спричинили тиск на бізнес. Багато роботодавців скорочують зарплати працівникам, щоб спробувати врятувати власну справу, оскільки доходи підприємців обвалилися, особливо в ресторанах, готелях, тренажерних залах, кінотеатрах тощо. Продажі авто скоротилися, а фабрики закрилися.

За останніми даними Університету Джонса Хопкінса, наразі в США зафіксовано понад 215 тисяч інфікованих коронавірусом, кількість померлих від нього збільшилася до понад 5100 людей.