Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович закликає центральні органи влади припинити перебирати на себе повноваження місцевої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив, відкриваючи засідання Комітету з економічних реформ.

За словами В.Януковича, до нього надходить багато звернень, що територіальні органи центральних органів влади “перегинають палку” і втручаються у діяльність не тільки бізнесу, а й місцевих органів державної влади.

Відео дня

В.Янукович заявив, що повноваження, які мають державні органи влади, повинні здійснюватися у повному обсязі, а будь-яке перешкоджання виконанню цих повноважень з боку центральних органів влади є неприпустимим. “Якщо у нас будуть далі продовжуватися такі випадки, то ми будемо приймати дуже жорсткі заходи”, - сказав він.

“Миколо Яновичу, Ви, будь ласка, розберіться разом з губернаторами, по яких міністерствах і відомствах, державних органах влади у нас є такі проблеми, хто не хоче узгоджувати кадри, хто проводить, умовно кажучи, політику, відірвану від потреб регіонів. Це неприпустимо”, - закликав Президент прем’єр-міністра Миколу Азарова.

За словами В.Януковича, не може такого бути, щоб чиновник у Києві знав краще, що треба робити в регіоні, ніж голова місцевої державної адміністрації.