Novus контролюватиме 15% роздрібного ринку продажів продовольства в Києві, Борисполі та Ірпені / фото УНІАН Володимир Гонтар

Антимонопольний комітет України дозволив групі компаній Novus, що володіє однойменною мережею супермаркетів, придбати 100% акцій мережі супермаркетів Billa в Україні.

Про це повідомила прес-служба комітету на своєму сайті.

Читайте такожАМКУ має контролювати рекламу продуктів - адвокат

Відео дня

"АМКУ надав дозвіл на придбання компанією UAB CONSUL TRADE HOUSE (група NOVUS) частки в статутному капіталі «Білла-Україна» в компанії REWE INTERNATIONAL AG (група REWE) у розмірі 100%", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, після покупки Billa, Novus контролюватиме до 15% роздрібного ринку продажів продовольства в Києві, Борисполі та Ірпені.

Прес-служба також повідомила, що сукупні частки учасників концентрації на задіяних ринках незначні, тому АМКУ прийняв рішення, що заявлена концентрація не призводить до монополізації або істотного обмеження конкуренції на товарних ринках України.

Хронологія подій

17 вересня 2020 року з'явилася інформація про те, що австрійська Rewe International AG продає 100% в капіталі компанії Білла-Україна власнику мережі Novus.

Довідка по мережі Billa

Австрійська мережа Billa, що входить в REWE Group, налічує 35 магазинів в Україні, розташованих в Києві, Київській області та Житомирі.

Вона була першим міжнародним рітейлером, що вийшов на український ринок. Компанія прийшла в Україну на початку 2000-х років, відкривши магазини в Києві, Харкові та Дніпрі, а піку свого розвитку досягла в кризовий 2014-й, коли кількість об'єктів досягла 39.

На той час магазини рітейлера працювали в 16-ти містах 9-ти областей країни.

Однак у 2017 році компанія вирішила піти з регіонів країни, сконцентрувавшись на розвитку в Києві та Київській області.

Довідка по мережі Novus

Novus представлений на українському ринку з 2009 року і входить в Литовську групу BT Invest, яка інвестує і в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville та EVT.

Сьогодні Novus - одна з найуспішніших і перспективних мультиформатних мереж в Україні, яка об'єднує 46 магазинів.

Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 тисяч квадратних метрів. Компанія розвиває торгові об'єкти різних форматів площею від 400 до 7000 квадратних метрів, у тому числі - франчайзингові.

Товарообіг мережі Novus у 2019 році склав 11,5 мільярда гривень.