Арсен Жумаділов: 'Нова система закупівель для ЗСУ впроваджується за стандартами НАТО'

Очільник Агенції "Державний оператор тилу", яка з 1 грудня займатиметься всіма закупівлями продуктів для українських військових, Арсен Жумаділов заявив, що нова система постачання ЗСУ буде максимально прозорою.

Про це він сказа в ефірі ТСН.

Він наголосив, що наразі команда нової структури працює над тим, щоб усі учасники ринку зрозуміли, шо тендери будуть конкурентними та максимально прозорими, а постачання для потреб ЗСУ має бути безперебійним.

Відео дня

За його словами, ДОТ створений за стандартами НАТО і після широкого кола консультацій зі спеціалістами Альянсу та фахівцями ЄС. Також враховано й кращий закупівельний національний досвід. Тому уже з 1 січня нового року поставки ЗСУ здійснюватимуться за укладеними ДОТ контрактами.

Особливий наголос Жумаділов зробив на тому, що ДОТ триматиме постійні контакти з антикорупційними організаціями та активістами.

Це особливо важливо з огляду на корупційний скандал у сфері закупівель по лінії Міноборони, резонанс від якого дійшов до США.

"Пріоритет (у державний закупівлях, - Ред.) - лідерам ринку, які працюють "у білу". Улюбленців, що за дивним збігом обставин раз за разом вигравали тендери, - не буде", - зазначив Жумаділов.

На його переконання, співпраця державного оператора та постачальників буде максимально прозорою, з тим, щоб ні в кого не виникло сумнівів у доброчесності сторін.