Яким буде попит на ринку новобудов в Україні у 2022 році / фото УНІАН, Олександр Давидов

У першому півріччі 2022 року понад 40% покупців на первинному ринку Києва орієнтуватимуться на вартість житла в межах 1,2-1,5 тис. дол./кв.м, 30-35% - близько 1,5 тис. дол./кв.м, 20% - 1,7-2 тис. дол./кв.м, близько 5-10% - понад 3 тис. дол./кв.м.

Про це повідомив засновник групи будівельних компаній Concept Group Михайло Підвисоцький.

За його словами, понад 65% покупців будуть зацікавлені невеликими квартирами, де "кожен метр площі має бути корисним". Близько 20% інвесторів зацікавляться таунхаусами та дуплексами (будинок на дві сім’ї), 15% - садибами площею 150-250 кв.м із земельною ділянкою у 10-15 соток.

Відео дня

"При цьому для всіх груп покупців важливими стануть створювана інфраструктура, наявна рекреація (озера, луки, ліси), сучасна архітектура, використання інноваційних технологій в будівництві", - зазначив експерт.

Читайте такожРоки життя в режимі економії: як довго українцям доведеться заощаджувати, щоб купити житло

На його думку, у 2022-2025 роках понад 70% покупців цікавитимуться придбанням житла в комплексах, що створені у концепції "нових міст". Такий вид будівництва в останні 3 роки є трендом у США та Європі.

"Нові міста" покликані задовольнити максимум потреб сучасної людини: життя, де все під рукою, у поєднанні міського комфорту з довкіллям, у максимальному використанні сучасних технологій, що суттєво поліпшують життя людей", - підкреслив Підвисоцький.

Як повідомляв УНІАН, за 11 місяців 2021 року українські банки видали 9,7 тисяч іпотечних кредитів на загальну суму 7,9 млрд грн.

Вас також можуть зацікавити новини: